Школи отримають новий наклад підручників з української мови з коректною мапою України
Школи отримають новий наклад підручників з української мови з коректною мапою України

Школи отримають новий наклад підручників з української мови з коректною мапою України

Підручники доставлять орієнтовно до грудня 2024 року.

Видавництво «Літера ЛТД» надрукувало новий наклад підручників з української мови для 7 класу авторства філологині Анастасії Онатій й історика Тараса Ткачука з коректною мапою України, яка містить тимчасово окупований Крим. Про це повідомило видання «Читомо».

За даними представників видавництва, школи отримають підручники орієнтовно до грудня 2024 року у разі відсутності логістичних проблем. Там також звернули увагу на фактор воєнного стану. 

Аби запобігти подібним помилкам у майбутньому, у «Літері ЛТД» запровадили додаткову перевірку оригінал-макета незалежними експертами. Видавництво також ініціює створення загальнодоступної єдиної бази карт для використання під час підготовки шкільних підручників.

Нагадаємо, у вересні журналістка, авторка телеграм-каналу «Непозбувний книгочитун» Тетяна Гонченко знайшла мапу України без окупованого Криму в рекомендованому МОН та виданому цьогоріч за державний кошт підручнику «Українська мова» для 7 класу.

Верстальники пояснили це технічною помилкою. Вони зауважили, що світлина, використана в підручнику, мала два шари зображень — з та без окупованих територій. Співавторка підручника Анастасія Онатій запропонувала школярам домалювати елементи, яких не вистачає, а також закликала тих, хто знайде ще якісь помилки у виданні, повідомити авторам.

Невдовзі видавництво «Літера ЛТД», яке випустило підручники з некоректною піктограмою, повідомило, що передрукує їх власним коштом. 

Фото: «Літері ЛТД»/«Читомо»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Школа
Источник материала
loader
loader