Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний
Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний

Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний

Через невпинне зростання ціни сирого молока українські сировари намагаються і далі піднімати ціни на свою продукцію. Провідні виробники планують з 1 грудня збільшити ціну на свої сири відразу на 10%. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

Правда, мало хто з них зможе добитися реального збільшення ціни. Великі торговельні мережі зайняли жорстку позицію і дуже неохоче йдуть на поступки постачальникам. Тому сирзаводам доведеться ще певний час акумулювати збитки, адже сировина вже подорожчала більш ніж на 40%.

А от українці для святкового столу навряд чи зможуть придбати нормальний сир дешевше ніж по 400 грн/кг. Але свято є свято, сир однаково будуть купувати, просто «шматки сиру» в корзинах споживачів будуть дрібнішими.

Собівартість імпорту сиру європейського виробництва стає значно нижчою за собівартість сиру вітчизняного. Тому можна очікувати, що добру частину ринку в українських сироварів перед святами заберуть постачальники європейських сирів. Різниця в ціні з українським «голландським» сиром настільки вражаюча, що мережі не можуть цим не скористатися і завезуть більше імпортного товару.



Перегляди: 0
Теги по теме
цены
Источник материала
loader
loader