Так, журналісти 24 Каналу в рамках спецпроєкту "До зустрічі на Різдво" ексклюзивно поспілкувалися з Тонею Матвієнко. Артистка поділилася зворушливими спогадами про те, як відзначають Різдво в їхній родині, та розкрила секрети приготування своєї улюбленої святкової страви.
Різдво в нашій родині – це свято про щось особливе, завжди наповнене музикою, любовю та теплом. З дитинства пам'ятаю, як до нашої квартири збиралися сотні колядників. Черга починалася просто з першого поверху будинку! Люди приходили не лише поспівати, але й побути в цій святковій атмосфері,
– розповіла знаменитість.
Українські зірки в Карпатах / Фото Ростислава Ріпки
Тоня Матвієнко додала, що вони разом з сім'єю на різдвяний стіл завжди готували пісні страви. Найулюбленішою для співачки досі залишається квасоля у томатному соусі.
Цей смак для мене назавжди асоціюється з родинними вечерями, теплими розмовами та невимовною радістю, яка панувала за столом,
– наголосила артистка.
Квасоля у томатному соусі від Тоні Матвієнко / Фото співачки
Рецепт квасолі у томатному соусі на Різдво від Тоні Матвієнко
Інгредієнти: 250 грамів квасолі; 2 томати (як альтернативу можна взяти готову томатну пасту); 1 морква; 2 зубці часнику; 1 цибуля; зелень; сіль; мелений чорний перець та оливкова (або соняшникова) олія.
Приготування. Перед тушкуванням квасолю потрібно замочити, бажано на ніч. Вранці – промити та відварити її до готовності. Для пікантнішого смаку Тоня Матвієнко радить готувати не у звичайній воді, а в пиві.
Алкоголь випарується, а смак хмелю залишиться та наповнить страву пікантними нотами,
– пояснила співачка.
Далі очищені цибулю, часник та бланшовані томати без шкірки нарізати будь-яким зручним для вас способом. Моркву дрібно натерти. Трохи обсмажити на оливковій або соняшниковій олії овочі, додати зварену квасолю. Посолити, поперчити до смаку. Додати зелень і часник. Подавати до столу теплою, у святковому посуді.
Рецепт квасолі у томатному соусі на Різдво від Тоні Матвієнко / Фото співачки