Цукровий завод Cygnet («Сігнет») завершив сезон 2024 року.
Як говориться у повідомленні компанії у Facebook, загалом виробили 32,5 тис. т цукру.
«Виробництво тривало 84 доби, за які ми переробили 235 тис. т цукрових буряків. З усього виробленого цукру 98% — 1 категорії. За планової середньодобової переробки буряків 2600 т/добу виробництво мало тривати 90 діб. А оскільки ми переробляли в середньому 2927 т/добу, тривалість зменшилась на 6 діб», — розповів начальник відділу цукровиробництва Павло Перхайло.
За його словами, сезон був непростим. На роботу вплинула цьогорічна посуха. Велика кількість сухої гички та бур'яну, що надходили на переробку разом із сировиною, ускладнили як подачу буряків із кагатного поля на завод, так і процес отримання соку в дифузній установці.
«Проте наша команда прийняла виклик та зробила все можливе, аби отримати максимально позитивний результат сезону», — уточнив Павло Перхайло.
Для довідки: ГК Cygnet обробляє 29 тис. га землі в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях.