Морква вже у 2,6 раза дорожча, ніж торік
Морква вже у 2,6 раза дорожча, ніж торік

Морква вже у 2,6 раза дорожча, ніж торік

Українські виробники моркви продовжують впевнено підвищувати відпускні ціни на свою продукцію.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit

Так, з початку поточного тижня морква зросла в ціні до 23-30 грн/кг ($0,55-0,71/кг) залежно від якості та обсягів запропонованих партій продукції, що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зростання цін у даному сегменті виробники аргументують одразу кількома причинами. Насамперед висхідний ціновий тренд пов’язаний із помітним скороченням пропозиції некондиційної продукції, оскільки постачання з необладнаних складів впали до мінімуму. Водночас попит на моркву зберігається досить активним. Також варто зазначити, що деякі великі господарства, як і раніше, стримують продаж даного коренеплоду високої якості в надії на подальше зростання цін.

На сьогоднішній день морква в Україні вже надходить до продажу в середньому в 2,6 раза дорожче, ніж у аналогічний період минулого року.

«Водночас оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на моркву, тож вони не відкидають, що наступного тижня фермери спробують вкотре підвищити ціни в даному сегменті», — підсумували фахівці. 

Источник материала
loader
loader