Українські виробники моркви продовжують впевнено підвищувати відпускні ціни на свою продукцію.
Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Так, з початку поточного тижня морква зросла в ціні до 23-30 грн/кг ($0,55-0,71/кг) залежно від якості та обсягів запропонованих партій продукції, що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Зростання цін у даному сегменті виробники аргументують одразу кількома причинами. Насамперед висхідний ціновий тренд пов’язаний із помітним скороченням пропозиції некондиційної продукції, оскільки постачання з необладнаних складів впали до мінімуму. Водночас попит на моркву зберігається досить активним. Також варто зазначити, що деякі великі господарства, як і раніше, стримують продаж даного коренеплоду високої якості в надії на подальше зростання цін.
На сьогоднішній день морква в Україні вже надходить до продажу в середньому в 2,6 раза дорожче, ніж у аналогічний період минулого року.
«Водночас оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на моркву, тож вони не відкидають, що наступного тижня фермери спробують вкотре підвищити ціни в даному сегменті», — підсумували фахівці.