Українські виробники моркви впевнено підвищують відпускні ціни на свою продукцію. Про це повідомляють аналітики EastFruit.
Зазначається, що чергове зростання цін у даному сегменті оператори ринку пояснюють підвищеним попитом гуртових компаній та роздрібних мереж, які продовжують закуповувати моркву для подальшої реалізації.
Так, тільки з початку поточного тижня морква зросла в ціні до 23-30 грн/кг ($0,55-0,71/кг), залежно від якості та обсягів запропонованих партій продукції, що в середньому на 15% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Зростання цін у даному сегменті виробники аргументують одразу кількома причинами. Насамперед підвищувальний ціновий тренд пов’язаний із помітним скороченням пропозиції некондиційної продукції, оскільки постачання з необладнаних складів впали до мінімуму. У той самий час попит на моркву зберігається досить активним.
Також аналітики зазначають, що деякі великі господарства, як і раніше, стримують продаж моркви високої якості в надії на подальше зростання цін.
Наразі морква в Україні вже надходить у продаж у середньому в 2,6 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на моркву, у зв’язку з чим вони не виключають, що наступного тижня фермери пробуватимуть вкотре підвищити ціни в даному сегменті.