На Чернігівщині готують печиво з розсолу
На Чернігівщині готують печиво з розсолу

На Чернігівщині готують печиво з розсолу

Печиво з розсолу виготовляє Раїса Макаренко з Корюківки, що на Чернігівщині. Уже понад 30 років жінка готує за цим рецептом. Головний секрет — розсіл з огірків. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

Раїса говорить: у Корюківці дуже люблять страви з огірків. Тут їх тушкують з м’ясом. Розсіл, який жінка використовує для цього печива, також після тушкування огірків. Також, каже, можна використовувати розсіл і з огірків з кетчупом.

“Такі наче гостренькі, але все одно добре виходять”.

Для тіста Раїса відміряє чітко шість столових ложок розсолу. “Цукор, розсіл, мука і олійка, все — більш нічого немає”.

Цим печивом вона пригощає рідних та відправляє його на фронт військовим.

“Я щодня його печу. Роздаю: племінникам, онукам, син часто заїжджає, і хлопці люблять”.

Інколи головного інгредієнту не вистачає, говорить Раїса. Запаси розсолу тримає на балконі. “Коли 10 банок буває і більше, і сусіди приносять розсолу”.

Раїса Макаренко розповідає, окрім приготування печива щодня ходить плести сітки з іншими корюківчанками. Цим займаються у волонтерському клубі.

“Як збираємось сітки плетемо, чай п’ємо, хто що принесе”. І це печиво жінка віднесе до волонтерського клубу.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader