/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F454%2Fb939ed020874ade231b7c735a0c2aa83.jpg)
У Київській області підбили підсумки 2024-го в сфері реформи шкільного харчування
Про це інформує Київська обласна військова адміністрація.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F454%2Ff0cbb024775c13230a164993f78bdce2.jpg)
Так, у 2024 році зросла кількість учнів, які отримують безкоштовне гаряче харчування. Гарячими обідами забезпечили понад 149 тис. дітей, зокрема всіх учнів початкових класів — 84 тис. дітей.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F454%2F2ab51b47f17297ab3df2ab4f6b5a4a03.jpg)
У цьому навчальному році 164 школи із 41 громади отримують часткову компенсацію вартості харчування від Всесвітньої продовольчої програми ООН, що охоплює понад 33 тисячі дітей регіону.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F454%2F34aa88716b505a490dcf0f005f67a390.jpg)
В освітніх закладах Київської області впроваджують 3 технологічні моделі організації харчування: фабрика-кухня, опорна кухня та базова кухня.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F454%2Fc7a6d7bab1c05fffe24e839e982adb75.jpg)
Перша фабрика-кухня працює у Бучанській територіальній громаді, ще одну почали проєктувати у Вишневій громаді. 12 закладів загальної середньої освіти працюють як “опорна кухня”. Також на Київщині створили 3 кулінарні хаби у закладах професійно-технічної освіти, де навчають персонал — навчання вже пройшли 2,8 тис осіб.
Читайте також: Шведський стіл або дабл-меню — як реформа шкільного харчування змінила їдальні шкіл?

