Експерти розповіли, як уникнути цінових коливань у молочній галузі
Експерти розповіли, як уникнути цінових коливань у молочній галузі

Експерти розповіли, як уникнути цінових коливань у молочній галузі

Наразі в Україні спостерігається обмежена пропозиція на сире молоко, що значною мірою пов’язано зі спекотним літом та посухою, зазначає заступниця директора Асоціації виробників молока Олена Жупінас, пише agronews.ua.

Через несприятливі кліматичні умови тваринники заготували менше кормів і нижчої якості, що вплинуло на надої. Водночас нові оператори у галузі виробництва молока практично не з’являються через високі капіталовкладення. Приватний сектор також демонструє зниження виробництва.

Промисловим молочно-тваринним фермам вдалося наростити виробництво на 4%, але цього не вистачило, щоб перекрити падіння виробництва молока у приватному секторі. Як наслідок, загальне виробництво молока цього року впало приблизно на 2%.

Олена Жупінас підкреслює, що для уникнення цінових коливань у молочній галузі в майбутньому, після завершення війни, уряду слід розглянути можливість запровадження податкових пільг для виробників молока. Це сприятиме тому, щоб більше аграріїв займалися цим бізнесом, а ті, хто вже займається – розширяв його.

В Україні дуже високий потенціал виробництва молока. Якщо ми візьмемо початок 90-х років, то Україна виробляла 23 млн тонн молока, із них 18 йшло на переробку. Зараз ми виробляємо 7 млн тонн і 3 відходить на переробку.



Перегляди: 0
Источник материала
loader