Україна забезпечує лише 30% власних потреб у споживанні часнику
Україна забезпечує лише 30% власних потреб у споживанні часнику

Україна забезпечує лише 30% власних потреб у споживанні часнику

Поки Україна не може повністю забезпечити себе часником і покриває лише 30% власних потреб у цьому овочі. Але за систематичного розвитку галузі та будівництва сховищ для зберігання часнику можна досягти вищого рівня забезпечення.

Про це AgroPortal.uaрозповіла президент Асоціації виробників часнику України, представник нідерландської компанії з вирощування часнику та цибулі Gourmet Юліанна Мусса.

Експертка зазначила, що за останні три роки площі під часником в Україні відчутно зменшились внаслідок окупації територій у Запорізькій та Херсонській областях. І сьогодні ця культура вирощується приблизно на 1000-1500 га. Але насправді точно підрахувати площі дуже складно, оскільки в цьому процесі задіяно багато малих фермерських господарств, сімейних ферм, які вирощують часник без документів, не показуючи це в реєстрі. 

«Проблема зберігання залишається гострою, є потреба у якісних сховищах. На жаль, в Україні ще не маємо в потрібній кількості професійних сховищ»,  вважає Юліанна Мусса.

Вона додає, що багато українських фермерів полишають справу з часником, тому що зазнали збитків, не навчилися його вирощувати та не знайшли для своєї продукції ринку збуту. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Источник материала
loader
loader