![Капусняк з Чернігівщини віднесли до нематеріальної культурної спадщини](https://thumbor.my.ua/I5ksPwdGNMzU6Ik7XdCNLT-zuHU=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2Fbd0f3c4e36c220ec330befea867412d3.jpg)
Капусняк з Чернігівщини віднесли до нематеріальної культурної спадщини
Страву представили Галина Смєян та Валентина Дубок – жительки сіл Макарівка та Щаснівка Бобровицького району Чернігівської області. Капусняк готують з м’яса, картоплі, моркви, цибулі, пшона, капусти – свіжої і кислої а також здору з часником. Про це повідомляє Суспільне.
«Наш секретний інгредієнт, який ми завжди додаємо, це здорик з часничком. І він придає страві свій аромат. У старі часи капусняк був популярніший, навіть за борщ. А в буденному нашому житті він варився дуже часто, особливо взимку», – розповіла Галина Смєян.
Інша хазяйка засмажує не здором, а салом. І додає вершкове масло.
28 листопада 2024 року обидві жінки представляли свої варіанти капусняка на засіданні експертної комісії. Крім основної страви, приготували й пампушки. За словами Валентини Дубок, з ними капусняк ще смачніший.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)