/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F69%2F5b4ba764cb7a6914d6ed992b602634e7.png)
У «Контінентал» готують ґрунт під картоплю трьома способами
Компанія «Контінентал Фармерз Груп», поля якої розташовані у трьох локаціях Тернопільскої та Львівської областей, а також мають різний склад грунтів, використовує різні способи підготовки ґрунту і посадки культури.
Про це заявив головний агроном кластеру Василь Болехівський, пише «Садівництво по-українськи».
«Наприклад, на важких ґрунтах Тернопільщини після осінньої оранки ми проводимо культивацію і осіннє нарізання гребнів. Останні залишаються на зиму, промерзають, і оскільки у цій зоні мало опадів, не розпливаються, швидше прогріваються і це дозволяє швидко почати посадку», – зазначив він.
За його словами, у Самбірському районі Львівської області, де більше опадів і не такі органічні ґрунти, картоплярі «Контінентал» застосовують інший підхід: оремо обробляють на зяб восени, а навесні, оскільки грунти більш втрамбовані після зими, після культивації нарізають гребені активною фрезою.

