Японці думають відкрити в Україні завод із виробництва локшини
Японці думають відкрити в Україні завод із виробництва локшини

Японці думають відкрити в Україні завод із виробництва локшини

Українська продукція може постачатися до японських закладів громадського харчування.

Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля з представниками японських компаній Zensho та Maekawa, а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), повідомляє пресслужба українського відомства

«Zensho має 15 тисяч ресторанів по всьому світу, 10 тисяч із яких знаходяться в Європі. Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема, овочі — картопля, капуста й цибуля.  До того ж у нас є потреба будівництва в Україні овочесховищ. Адже через їхню нестачу 35% овочів не потрапляють до споживача. Нашу співпрацю можна активно розвивати і в напрямах харчових технологій, розвитку м’ясного скотарства, вирощування рисових культур і виробництва молочних продуктів», — наголосив Віталій Коваль.

Міністр зазначив, що йдеться не лише про експорт аграрної продукції до Японії, а й про відкриття переробного заводу в Україні з виробництва удону та рамену (види локшини у японській кухні). 

«Це лише перша зустріч із представниками японської компанії. Впевнений, разом нас чекає не одна історія успіху… І приємно, що вони не лише бачать співпрацю з українським бізнесом, а й готові інвестувати в розвиток агросектору України», — підкреслив міністр.

Источник материала
loader
loader