/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F548a714f370f8b69f881776ee69d65c3.jpg)
Японці думають відкрити в Україні завод із виробництва локшини
Українська продукція може постачатися до японських закладів громадського харчування.
Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля з представниками японських компаній Zensho та Maekawa, а також Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), повідомляє пресслужба українського відомства.
«Zensho має 15 тисяч ресторанів по всьому світу, 10 тисяч із яких знаходяться в Європі. Тому їм цікава наша агропродукція. Зокрема, овочі — картопля, капуста й цибуля. До того ж у нас є потреба будівництва в Україні овочесховищ. Адже через їхню нестачу 35% овочів не потрапляють до споживача. Нашу співпрацю можна активно розвивати і в напрямах харчових технологій, розвитку м’ясного скотарства, вирощування рисових культур і виробництва молочних продуктів», — наголосив Віталій Коваль.
Міністр зазначив, що йдеться не лише про експорт аграрної продукції до Японії, а й про відкриття переробного заводу в Україні з виробництва удону та рамену (види локшини у японській кухні).
«Це лише перша зустріч із представниками японської компанії. Впевнений, разом нас чекає не одна історія успіху… І приємно, що вони не лише бачать співпрацю з українським бізнесом, а й готові інвестувати в розвиток агросектору України», — підкреслив міністр.

