/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F98b9c88fe2f3ec6d056ed695f025540e.jpg)
У Європі сезон спаржі стартував раніше
Сільгоспвиробники Німеччини почали продавати перші партії спаржі на 10-му календарному тижні.
Про це FreshPlaza розповів трейдер компанії Josef Stapf Großmarkt GmbH Кріс Рьомер.
«Ми розпочинаємо сезон приблизно на десять днів раніше, ніж торік, і перші регіональні продукти з'являться в продажу вже за тиждень-два», — сказав він.
За його словами, перші, відносно невеликі партії, були продані переважно на регіональних щотижневих ринках та спеціалізованим роздрібним магазинам.
«Йдеться про 50-60 ящиків, які пропонуються за досить високими цінами. У середньому ціни на першу спаржу приблизно на 5 €/кг вищі, ніж минулого року. Вони базуються на цінах на голландську спаржу, яка зараз також продається за дуже високими цінами», — продовжує Рьомер.
Компанія Josef Stapf GmbH також займається дистрибуцією імпортної продукції з Італії та Греції.
«Ми отримали перший товар з Італії на 8-му календарному тижні й поки що дуже задоволені його якістю. Залежно від сортування ціни приблизно на 4 €/кг нижчі, ніж на голландську спаржу. Крім того, ми пропонуємо грецьку білу спаржу, яка навіть трохи дешевша порівняно з голландською», — додав він.
Фахівець зауважив, що на ринку зеленої спаржі наразі домінують постачання з Греції та Перу, а також розпочинається сезон іспанської зеленої спаржі.
