В Україні почали зростати ціни на цукор: що цьому сприяло
В Україні почали зростати ціни на цукор: що цьому сприяло

В Україні почали зростати ціни на цукор: що цьому сприяло

Чому зростають ціни на цукор

В Україні спостерігається зростання цін на цукор, наразі середній рівень умовних відпускних цін із заводу коливається в межах 24,60 – 25,30 гривень за кілограм, повідомляє 24 Канал із посиланням на "Всеукраїнську аграрну раду". Однак аналітики стверджують, що очікується подальший підйом цін.

За словами експертів, на ринок цукру впливає кілька ключових факторів. По-перше, зростає внутрішній попит, а по-друге, відкрився ринок Європейського Союзу.

Багато заводів наразі викуповують квоти під європейський ринок. Водночас українські виробники вже адаптувалися до зовнішніх поставок ще до відкриття ЄС – ми експортували продукцію до Туреччини, Камеруну, Кот-д’Івуару, Індонезії та Ізраїлю. Попит із цих країн зберігається, а додатковий інтерес із боку Європи лише посилює ріст цін,
– зазначають аналітики ПУСК.

Також на ціноутворення традиційно впливає сезонний тренд. З початку року і до середини літа спостерігається зростання котирувань.

Сезонно ми бачимо зростання котирувань з січня по червень-липень. Враховуючи поточні ринкові фактори, умовні ціни можуть вийти на рівень 27 – 28 гривень за кілограм з ПДВ,
– вважають експерти.

Таким чином, за словами аналітиків, активний експорт і традиційні сезонні чинники створюють передумови для подальшого підвищення вартості українського цукру.

Источник материала
loader
loader