/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F4cb23246a4b3f04d6864d5f0a457d6d8.jpg)
Частина урожаю цибулі може бути не продана: запаси ще є, а на підході рання продукція
Частина урожаю цибулі може бути не продана: запаси ще є, а на підході рання продукція
Частина виробників цибулі вимушена пускати продукцію в переробку, адже її якість стрімко погіршується.
Таким спостереженням у ринковому огляді журналу «Плантатор» ділиться експертка плодоовочевого ринку України «АПК-Інформ» Ксенія Гусєва, пише Agrotimes.
«А ціну на цей продукт, на жаль, підняти не можна, тому що обсяги у запасах ще великі, а якість дуже й дуже низька», — додає вона.
Гусєва називає культуру найбільш проблемною позицією на ринку. Минулого року її заклали надто багато, і нормальної ціни на неї не було. Відбувалася стагнація протягом усього сезону. У кінці березня – на початку квітня цибуля торгувалася по 7-13 грн/кг, і навіть зараз виробники продають її від 8 до 14 грн/кг.
Плюс до того, з середини квітня до України починає йти рання імпортна цибуля, яку першими повезуть Туреччина та Єгипет, а українська озима продукція піде лише у кінці травня, зауважує експертка.
«Тому, якщо до цього моменту вітчизняні виробники не встигнуть розпродати торішню цибулю, її доведеться просто викинути», — резюмує Гусєва.

