/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F441432374960f5e3a6815299bc204bf4.png)
Українські крафтові пивоварні обирають іноземний солод
Українські крафтові пивоварні обирають іноземний солод
«Козівська реміснича броварня» з Тернопільщини переходить на іноземний солод. Попри те, що вітчизняний майже вдвічі дешевший за імпортний, економія на сировині не перекриває втрати під час виробництва.
Про це для AgroPortal.ua розповідає власник броварні Володимир Ярема.
«2024 рік показав, наскільки серйозною стала проблема з якістю солоду — значну частину пива довелося переганяти», — каже він.
Виробник пробував працювати з кількома українськими солодовнями, але лише одна більш-менш відповідала вимогам. У підсумку стало очевидно: вітчизняному солоду часто бракує сили, щоб забезпечити повноцінне бродіння та смак.

