/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fab3ece3193d0a29ba862d8b8599aadaa.jpg)
У ЄС відновилось зростання споживання м’яса
У ЄС відновилось зростання споживання м’яса
Споживання м'яса в Європейському Союзі 2024 року відновило зростання.
У середньому в країнах-членах ЄС торік було спожито 66 кг на душу населення, на 2 кг більше за показник попереднього року, пише EuroMeat.
За даними Інформаційної компанії сільськогосподарського ринку (AMI), пік споживання м'яса на душу населення в країнах-членах ЄС був досягнутий 2019 року, і з того моменту воно неухильно знижувалося. Минулого року ця тенденція вперше змінилася на протилежну.
Зазначається, що між окремими країнами-членами існують значні відмінності. Зокрема, споживання м'яса на душу населення найвище на Кіпрі (88 кг), в Ірландії (87 кг), Португалії (85 кг) та Іспанії (85 кг). Німеччина з показником 53 кг на душу населення значно відстає від середнього показника по ЄС і входить до числа країн із найнижчим рівнем споживання м'яса.

