/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fc4963b53f4d1fd37447a61aca740a68e.png)
Агропереробка в умовах війни: куди рухається український виробник
Агропереробка в умовах війни: куди рухається український виробник
Агровиробники намагаються диверсифікувати бізнес і розширити виробництво новими продуктами. З початку повномасштабного вторгнення з’явилося багато проєктів у переробній галузі: як великі гравці агроринку, так і фермери зосередилися на створенні продукції з доданою вартістю.
Експерти зазначають, що декларувати розвиток переробної галузі — це добре, але насамперед бізнесу потрібно забезпечити доступ до ресурсів, відсутність регуляторних бар’єрів, вихід на західні ринки, водночас змінювати митну політику й захищати внутрішній ринок.
За словами аналітика Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павла Мартишева, багато країн захищають продукцію з доданою вартістю більшими митами. За результатами проведеного дослідження КШЕ, середньозважений тариф на перероблену харчову продукцію в чотири рази вищий, ніж на сировину.

