/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fcd1a68ad8cd2d2ed351fae4baddb5770.jpg)
Експорт цукру та м'яса птиці до ЄС: звіт на розподіл квот слід подати до 15 червня
Експорт цукру та м'яса птиці до ЄС: звіт на розподіл квот слід подати до 15 червня
Джерело фото: згенеровано ШІ
Кабінет Міністрів затвердив зміни до постанови щодо обсягів цьогорічних квот на експорт до Європейського Союзу цукру та м’яса птиці.
Про це йдеться у відповідній постанові (№664 від 6 червня), яка оприлюднена на Урядовому порталі.
Так, оновлений розмір експортної квоти на цукор становить близько 11 тис. т.
Квоту на м’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці, зокрема курей свійських, качок, гусей, цесарок, визначено у розмірі 51,06 тис. т. Квота на експорт до ЄС м’яса та їстівних субпродуктів індиків складає 1,44 тис. т.
Згідно з документом обсяг квоти на цукор розподіляється Мінагрополітики між експортерами цукру пропорційно фактичним обсягам експорту продукції до ЄС за 5 місяців 2025 року (січень – травень).
«Інформація про фактичні обсяги експорту зазначеної продукції за 5 місяців 2025 року подається експортерами до Мінагрополітики із підтвердними документами до 15 червня 2025 року», — говориться у постанові.
При цьому обсяг квот для м’яса птиці, зокрема індиків, розподіляється на період до 30 вересня 2025 року в розмірі 30 тис. т, а на період з 1 жовтня 2025 року до 31 грудня 2025 року — 22,5 тис. т.
Обсяг квот на м’ясо птиці разом з індичатиною, за винятком резервного обсягу квоти (1071 т для нових експортерів), розподіляється Мінагрополітики між експортерами пропорційно фактичним обсягам експорту продукції до ЄС за 4 місяці 2025 року (січень – квітень).
«Інформація про фактичні обсяги експорту зазначеної продукції за 4 місяці 2025 року подається експортерами до Мінагрополітики із підтвердними документами до 15 червня 2025 року», — уточнюється у документі.
Резервний обсяг квоти розподіляється між експортерами, які не здійснювали експорт зазначеної продукції за 4 місяці 2025 року.
Ліцензування експорту цукру запроваджується до 5 серпня 2025 року, м’яса птиці — до 31 грудня 2025 року.

