/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fec1664c236c2074960bb49e4b6734bd1.jpg)
Смачна пшениця та Ляняшка. Фермери вирощують стародавні культури та патентують новинки
Смачна пшениця та Ляняшка. Фермери вирощують стародавні культури та патентують новинки
Уже близько 15 років фермер із Полтавщини Володимир Ярошенко зосереджений на вирощуванні полби. Раніше мав близко 10 га під цією зерновою культурою, однак зараз залишилося 20 соток — суто для збереження генофонду.
«Для мене це більше хобі, ніж бізнес. Я вирощую різні культури, а полбу — як збереження традицій і автентичності. Насправді вирощування легке. Сію навесні зазвичай стерньовою сівалкою, попередники — просо або гречка», — розповідає AgroPortal.ua Володимир Ярошенко.
Серед переваг полби він називає низькі витрати на логістику та зберігання, стійкість до хвороб і уражень. А з недоліків — невисокі врожаї та низьку натуру зерна. Урожайність складає 4 ц/га.

