Коли в Україні з'явилося морозиво: історик здивував відповіддю
Коли в Україні з'явилося морозиво: історик здивував відповіддю

Коли в Україні з'явилося морозиво: історик здивував відповіддю

Українське морозиво дещо відрізнялося від традиційного.

Ви дізнаєтесь:

Морозиво - ідеальний десерт для спекотних днів. Багато хто думає, що з'явилося воно в Україні після європейських країн, хоча це не зовсім так. Про це на своєму YouTube-каналі розповів український історик Олександр Алфьоров.

Главреддізнався, що в Україні справді почалося масове виробництво морозива у 19 столітті, після того як у Європі почали з'являтися різні рецепти цього десерту.

Але справа в тому, що ще значно раніше українські господині почали готувати ексклюзивне морозиво на Масницю. Вони робили фігурки з суміші сиру, сметани, молока, меду та родзинок.

Щоб десерт замерз, його виставляли на цілу ніч на подвір'я, а на ранок діти вже смакували українським морозивом.

Дивіться відео про те, коли українці почали їсти морозиво:

Читайте також:

Про персону: Олександр Алфьоров

Олександр Анатолійович Алфьоров (нар. 30 листопада 1983, Київ) — український історик, радіоведучий, громадський та політичний діяч, кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, Голова Інституту національної пам’яті України, майор запасу ЗСУ, передає Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader
loader