Як обрати найсолодшу та запашну диню: головні ознаки стиглості
Як обрати найсолодшу та запашну диню: головні ознаки стиглості

Як обрати найсолодшу та запашну диню: головні ознаки стиглості

Є кілька простих ознак, які допоможуть обрати ідеальну диню на ринку чи в супермаркеті.Багато любителів цього літнього смаколика скажуть, що вибрати справді ароматну, надзвичайно солодку стиглу диню доволі складно.Спробуйте купити диню за головними ознаками, якими ділиться Gazeta.ua. Покупка вас не розчарує.Стигла диня має яскраво виражений, солодкий аромат, особливо біля хвостика. Якщо запах слабкий або відсутній - плід, скоріш за все, ще зелений.Шкірка має бути суха, без тріщин, плям чи вм'ятин. У сітчастих сортів сіточка повинна бути чіткою, світлою та добре помітною. Навколо хвостика шкірка має бути трішки м'яка.У більшості сортів стигла диня має жовтий або жовтувато-зелений відтінок. Якщо колір занадто зелений - диня недозріла, якщо темно-коричневий - може бути перезрілою або зіпсованою.Сухий, злегка скручений хвостик свідчить про стиглість. Якщо хвостик зелений і твердий - диня ще недозріла. А якщо його немає зовсім - можливо, плід зірвали передчасно. Постукайте по дині: стиглий плід видає глухий, глибокий звук. Якщо звук дзвінкий, то диня ще не готова до споживання.Стигла диня повинна бути злегка пружною: не занадто твердою, але й не м'якою. Якщо при натисканні шкірка легко продавлюється - плід, ймовірно, перезрів. Стигла диня здається важкою для свого розміру. Це ознака, що вона соковита всередині.

Джерело матеріала
loader
loader