Відтепер без закусок: авіакомпанія ввела нові правила через загрозу турбулентності
Відтепер без закусок: авіакомпанія ввела нові правила через загрозу турбулентності

Відтепер без закусок: авіакомпанія ввела нові правила через загрозу турбулентності

30 липня рейс Delta Air Lines, що прямував до Амстердама, зазнав сильної турбулентності – і в результаті 25 пасажирів постраждали, повідомляє 24 Канал з посиланням на Mirror. І це вже не перший випадок подібної турбулентності цього року.

В чому небезпека турбулентності?

Аналітики зазначають, що випадки небезпечної турбулентності зростають, і на умови польоту ймовірно може впливати зміна у кліматичних умовах. Зазвичай турбулентність, якої зазнають літаки, незначна – а втім, авіакомпанії намагаються підвищити безпечність польотів.

Один з таких способів – це заборона на гарячі закуски, а саме на гарячу локшину, яку ще попереднього року ввела авіакомпанія Korean Air.

Це рішення є частиною проактивних заходів безпеки у відповідь на посилення турбулентності, спрямованих на запобігання опікам,
– повідомили в авіакомпанії.

Літак
Через турбулентність авіакомпанія заборонила гарячу локшину на борту / Фото Pexels

І небезпека не є надуманою: професор атмосферних наук Пол Вільямс повідомив, що сильна турбулентність в Північній Атлантиці за останні 46 років зросла на 55%. І якщо зміни відбуватимуться й надалі, сильна турбулентність може подвоїтися чи навіть потроїтися у найближчі десятиліття.

Та попри те, що турбулентність може бути непередбачуваною, експерти наголошують, що основний захист проти неї – це постійно тримати ремінь безпеки закріпленим, коли це можливо.

До слова, раніше ми вже розповідали, щоRyanair збільшив розміри ручної поклажі.

Теги по теме
Туризм
Источник материала
loader
loader