Посуха та шкідники знищують урожай: як аграріям адаптуватись до змін
Посуха та шкідники знищують урожай: як аграріям адаптуватись до змін

Посуха та шкідники знищують урожай: як аграріям адаптуватись до змін

Посуха та шкідники знищують урожай: як аграріям адаптуватись до змін

Аграрії здебільшого навчилися контролювати бур’яни, напрацювали системи захисту, мають адаптовані до своїх умов технологічні карти, тож це питання вже не настільки гостре. Але з кожним роком спостерігається збільшення ентомологічного навантаження та зростання шкодочинності шкідників.

Найбільше навантаження припадає на літні місяці з розширенням цього періоду на другу половину травня та вересень, тож у цей час збільшується кількість інсектицидних обробок.  

Про ситуацію в полях, якість зерна, критичні фази у вирощуванні культур та технології, які б допомогли українським аграріям адаптуватися до змін клімату, AgroPortal.ua розмовляв із керівником Агродепартаменту LNZ Group Олександром Хмелюком.

Якість урожаю: почорніння зерна не означає ураження сажковими хворобами

У багатьох регіонах під час збору зернових цьогоріч фіксують почорніння зерна. Найбільше таких випадків у лісостеповій та поліській зонах, де жнива, як правило, починаються пізніше, де швидше настають осінні росяні ранки, де більше вологи.

Олександр Хмелюк зазначає, що дійсно в цих регіонах поширені такі випадки, але вони носять більш візуальний характер, за фактом це не свідчить про зараження урожаю сажковими хворобами.

Источник материала
loader
loader