Цибуля в Україні за тиждень подешевшала на 25%
Цибуля в Україні за тиждень подешевшала на 25%

Цибуля в Україні за тиждень подешевшала на 25%

Цибуля в Україні за тиждень подешевшала на 25%

Українські фермери цього тижня змушені знижувати відпускні ціни на ріпчасту цибулю.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Негативний ціновий тренд обумовлений відразу декількома факторами. Перш за все, попит на цибулю істотно впав. Водночас пропозиція овочів на ринку помітно збільшилася. Дрібні господарства почали активно розпродавати продукцію із необладнаних сховищ і готові йти на поступки в надії реалізувати наявні обсяги до настання холодів.

На сьогоднішній день українські виробники готові відвантажувати ріпчасту цибулю по 5-10 грн/кг (0,12-0,24 $/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Реалізатори повідомляють про помітне ослаблення попиту на ці овочі, тоді як пропозиція даної продукції на ринку продовжує збільшуватися. Зростання пропозиції обумовлено бажанням фермерів якнайшвидше позбутися овочів середньої та низької якості. Водночас попит на таку продукцію залишається порівняно невисоким, здебільшого таку цибулю купують мережі та перекупники для поточних продажів, оскільки для тривалого зберігання вона практично непридатна.

Наразі ріпчаста цибуля в Україні вже надходить у продаж у середньому на 41% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому придбання якісних овочів, за словами учасників ринку, на даний момент досить скрутне, оскільки багато виробників заклали таку продукцію на зберігання і планують її реалізацію суто в зимовий період.

Источник материала
loader
loader