/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F781fc22d8f882d3a207dc7b0cc078d11.png)
На Житомирщині цьогоріч працює лише один цукрозавод
Про це повідомляє Житомирська ОВА, передає Укрінформ.
«У поточному році цукрові буряки в усіх категоріях господарств області вирощували на площі 4,8 тис. га, що на 1,9 тис. га менше, ніж у 2024 році. За оперативними даними, збирання солодких коренів уже завершено, накопано 235,1 тис. т при середній урожайності 494,9 ц/га<…> Сезон цукроваріння стартував 27 вересня. У 2025 році переробку цукрових буряків на Житомирщиніздійснює один завод», - ідеться у повідомленні.
Зазначається, що станом на 1 грудня на завод уже надійшло 180 тис. т цукрових буряків, з яких вироблено близько 24 тис. т цукру. Цукристість становить 17,14%, що на 0,27% більше, ніж минулого року.
Загалом у цьому сезоні завод планує переробити 205 тис. т цукросировини та виробити 30 тис. тонн цукру, що майже відповідає минулорічному показнику. Завершити виробничий сезон очікують до 12 грудня.
В ОВА додали, що річна потреба Житомирщини в цукрі для споживання населенням і промислових потреб становить 50 тис. т. З огляду на цьогорічне виробництво, перехідні залишки попередніх років та безперешкодне ввезення продукції торговими мережами з інших регіонів, дефіциту цукру в області не прогнозується.
Як повідомляв Укрінформ, вінницькі цукрозаводи станом на 21 листопада переробили близько 1,5 млн т сировини, вироблено 207 тис. т цукру.
Фото: Freepik

