Що краще приготувати на травневі свята: цікаві рецепти для пікніка
Що краще приготувати на травневі свята: цікаві рецепти для пікніка

Що краще приготувати на травневі свята: цікаві рецепти для пікніка

Навесні на травневі свята багато хто збирається на пікнік.

На природі можна швидко і смачно приготувати смачні страви.

Перед вами список кращих рецептів на багатті для вашого весняного меню.

Салати, закуски, мяние страви - вам точно сподобається.

Готуємо разом, щоб барбекю було незабутнім.

Плов для пікніка на багатті.

1 кг довгозернистого рису.

2-4 головки часнику.

1 кг моркви.

1 кг м'яса (баранина або телятина).

300 мл рослинного масла.

2 головки цибулі.

1 ст.

1 ст.

сіль за смаком.

В першу чергу рис потрібно замочити в чистій прохолодній воді, злити воду, повторити маніпуляцію до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Над багаттям встановити казан, розігріти в ньому масло, кинути розрізану на 8 частин цибулину і обсмажити до коричневого кольору.

Тепер ибрасиваем цибулю з казана.

Далі обсмажити до золотистого кольору нарізану півкільцями цибулю, кинути в казан м'ясо (нарізати на невеликі шматочки).

Обсмажуємо баранину з цибулею, не забуваючи помішувати.

Температура повинна бути високою, не забувайте стежити за багаттям.

Як тільки м'ясо стало рум'яним, кидаємо в казан нарізану брусками морква, через 5 хвилин все акуратно перемішуємо.

Смажимо все разом близько 15 хвилин до появи приємного аромату.

Кидаємо в казан зиру, цільні головки часнику і барбарис, трохи солимо і ллємо окропу, поки вода все не приховає.

Тепер багаття потрібно зробити «тихіше» і тушкувати мляво побульківать суміш на повільному вогні півгодини.

Через 30 хвилин вкідиваем в багаття побільше дров, створюючи температурний максимум.

Закладаємо рис, рівняємо поверхню і заливаємо окропом, щоб все зникло.

Як тільки основна частина води випарується при інтенсивному кипінні, вогнище послаблюємо до мінімуму, а казан накриваємо кришкою.

Тепер плов постоїть попариться 20 хвилин.

Наш приголомшливий плов на природі готовий.

Овочі-гриль на решітці.

ріпчаста цибуля.

солодкий перець.

рослинна олія.

На пікніках і під час відпочинку на природі можна готувати не тільки м'ясо на багатті, а й овочі.

Вони відмінно доповнюють м'ясні страви і мають приємний смак.

Овочі повинні бути помитими і сухими.

Ріжемо їх на шматочки товщиною 1-1,5 см, цибулю кільцями, перець очищаємо від насіння і ділимо на 8 частин.

Кожен шматочок ретельно натираємо маслом і сіллю за смаком.

Кладемо шматочки овочів на мангального грати.

У мангалі не повинно бути язиків полум'я, а тільки тліючі гарячим жаром вугілля.

Овочі запікаються на решітці до золотистого кольору з обох сторін.

Подаються до шашлику або як самостійну страву.

Правильно приготоване овочеве барбекю може Показати навіть смачніше м'яса.

Салат зі свіжих овочів і зелені.

будь-які овочі за смаком (помідори, огірки, перець, цибуля, редиска і тд).

свіжа зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля, рукола).

будь-яка заправка за смаком.

Все що вам потрібно зробити для приготування цього салату: скришити в глибоку миску наявні помиті овочі і зелень.

Заправити майонезом, сметаною, маслом або будь-яким іншим соусом до смаку (відмінно виходить сік лимона + гірчиця).

Посолити, перемішати.

Подавати до м'яса.

Форель, запечена у фользі на вугіллі з овочами і картоплею.

600 г філе сьомги або форелі.

3 шт картоплі.

1 цибулина.

1 морквина.

овочі за смаком.

сіль і прянощі за смаком.

лимонний сік.

рослинна олія.

Овочі помити і почистити від шкірки (якщо потрібно), нарізати кубиками.

Сьомгу нарізати скибочками приблизно 2 × 2 см.

Шматочки овочів і риби збризнути маслом і соком лимона, розділити на 4 порції і загорнути кожну в окремий лист фольги.

Готувати страву на дуже розжареному вугіллі.

Жар повинен бути сильним! При дотриманні цієї умови форель з овочами і картоплею у фользі спечеться на вугіллі хвилин за 20.

Шаурма гриль.

м'ясо на ваш смак.

1 свіжий огірок або помідор.

200 г сиру.

350 г свіжих печериць.

1 цибулина.

морквина за бажанням.

Для початку очистити і нарізати тоненько цибулину, гриби пластинками - обсмажити печериці з цибулею до м'якості і випаровування зайвої води.

Викласти обсмажені гриби на тарілочку, щоб охололи.

Копчену курку (відокремити філе) порізати тонкими брусочками.

Помідори дольками, огірки і сир натерти на об'ємної тертці.

Для соусу змішати в рівних пропорціях майонез і кетчуп.

На лист лаваша починаємо швидко викладати начинку (щоб лаваш не встиг розмокнути).

Порядок шарів може бути різним.

Коли начинка викладена, починаємо закручувати щільний конвертик з лаваша.

Скручуємо лаваш і відправляємо шаурму на решітку на вогнище.

Стежимо за шаурмою уважно.

Справжня шурпа на багатті.

Шурпа - це наваристий суп на баранині.

Традиційно готується на багатті.

500 г м'яса на кістці.

4 картоплини.

2 морквини.

кілька горошин чорного перцю.

2 лаврові листки.

2 цибулини.

прянощі за смаком: мелений коріандр, зіра.

1 помідор.

зелень для прикраси (кінза, петрушка, кріп).

Для приготування супу заливаємо промите м'ясо невеликою кількістю води, доводимо до кипіння і вилити воду.

Це перша погана вода.

М'ясо ще раз промити від навару і залити 2-ма літрами чистої води.

Варити на сильному вогні на багатті до закипання, зняти шум, кинути в казанок горошинки перцю і лавровий лист, а також спеції.

Варити на сильному вогні 15 хвилин.

Нарізану півкільцями цибулю закладаємо в каструлю, вогнище втихомирювати до допустимого мінімуму, накриваємо казанок кришкою і Томім суп 40 хвилин.

Додати в казанок нарізану кубиками картоплю і моркву, підкинути в багаття дров.

Варити до готовності овочів.

В кінці додати в казанок нарізану кубиками помідор, розлити по тарілках і прикрасити зеленню.

Печена картопля в фользі.

вугілля або дрова.

сіль і спеції за смаком.

Готувати цей рецепт гранично просто.

Спочатку ретельно миємо картоплю середнього розміру.

Потім прямо в шкірці загортаємо її фольгою і на 15 хвилин, не більше, закопуємо в вугілля багаття.

Дуже важливо не перетримати картоплю, так як спалити її легко, температура в вугіллі дуже висока.

За бажанням можна також трохи ускладнити рецепт.

Для цього розрізати уздовж картоплю і, чергуючи, засунути в кожну тонкий шматочок бекону та сиру.

Буде дуже смачно.

Скумбрія на мангалі.

1 скумбрія.

1/2 лимона.

соєвий соус.

соняшникова олія.

сіль, перець і прпяние трави за смаком.

В першу чергу скумбрію моєму, зрізаємо плавники і чистимо.

Потім розрізаємо рибу навпіл, солимо, перчимо, додаємо трави, сік половинки лимона, соєвий соус і соняшникову олію.

Ми залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Викладаємо рибу на решітку.

Підсмажуємо над вугіллям до готовності.

Соус для шашлику з печених овочів.

солодкий червоний перець.

сіль, цукор за смаком.

4 зубчики часнику.

зелень за смаком.

сік з половини лимона.

оливкова олія.

Надягаємо на шампура кожен овоч окремо: перці окремо, помідори окремо, баклажани окремо.

Тепер ставимо запікатися на багатті (не дуже сильному) до готовності.

Коли спечуть - очищаємо від шкірки і перетираємо на крупній тертці і перемішуємо, повинна вийти пастоподібна маса.

Додаємо дрібно порізану зелень, часник (передавленной на чесночнице), цукор, сіль.

Заправляємо лимонним соком і оливковою олією.

Що краще приготувати на травневі свята: цікаві рецепти для пікніка - Фото 1

Джерело матеріала
loader