Врятуй рись: бренд OLIZ випустив хустку для порятунку рідкісної тварини
Врятуй рись: бренд OLIZ випустив хустку для порятунку рідкісної тварини

Врятуй рись: бренд OLIZ випустив хустку для порятунку рідкісної тварини

На честь Міжнародного дня рисі, який відзначається 11 червня, український бренд OLIZ приєднався до великого проєкту Всесвітнього фонду природи WWF-Україна з порятунку рисі на території нашої країни. Рівно 30 років тому цю рідкісну тварину було внесено до Червоної книги України.

Рись — найбільша кішка Європи. Проєкт «Не барись врятувати рись» було створено заради збереження популяції рисі в Україні, адже на сьогодні її чисельність невпинно скорочується. Карпати і Полісся — останні території в Україні, де сьогодні ще можна зустріти тварину у дикій природі. 

Проблема стає загрозливою, говорять фахівці WWF-Україна, оскільки від життєдіяльності цього виду залежить здоров’я екосистем та життя інших тварин і рослин, що живуть поруч з нею. 

Саме тому OLIZ став одним із перших модних брендів, який підтримав проєкт і випустив хустку з анімалістичним принтом, що відтворює плямисте забарвлення шерсті цієї рідкісної тварини.   

Хустка «Рись» виготовлена з натурального шовку та представлена у кількох розмірах — 30*30 см, 65*65 см і 100*100 см. Принт було створено вручну спеціально для благодійного проєкту WWF-Україна.

«На українському ринку ми працюємо вже 5 років. І хоча наша основна діяльність створення шовкових хусток, які покликані доповнювати образи жінок і чоловіків та дарувати естетичну насолоду, благодійність завжди була важливою частиною ДНК бренду OLIZ. Майже кожна наша колекція нагадує людям про талановитих українських митців, про цінність наших музеїв та про багатство нашої природи, яку ми часом не помічаємо, — розповідає засновниця бренду Христина Оліярник. — Ми вирішили приєднатись до проєкту порятунку рисі, щоб не тільки озвучити проблему зникнення важливої популяції, але і допомогти її вирішенню. 10% коштів від продажу хусток «Рись» ми передамо WWF-Україна».

Врятуй рись: бренд OLIZ випустив хустку для порятунку рідкісної тварини - Фото 1

Передані фонду кошти будуть спрямовані на дослідження точної кількості рисей в Україні та на закупівлю обладнання для моніторингу, збереження та комфортного існування рисі в нашій країні. 


Джерело матеріала
loader