В Офісі президента пообіцяли запустити сайт із тарифами на газ у регіонах
В Офісі президента пообіцяли запустити сайт із тарифами на газ у регіонах

В Офісі президента пообіцяли запустити сайт із тарифами на газ у регіонах

Кабінет міністрів України незабаром має запустити сайт, де буде відображена структура тарифів на газ у різних населених пунктах країни.

Про це в ефірі токшоу «Свобода слова» заявила заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів.

«До кінця місяця у нас буде окремий веб-сайт, де по кожному місту буде видно, яка структура тарифу, по скільки ця компанія купує газ, яка знижка буде надаватись по кожному місту.

І не інакше як ми з вами, кожен з нас, який отримує платіжку, повинен контролювати, а чи ефективно ці гроші витрачаються», - зазначила вона.

Ковалів пояснила, що такий сайт є відповіддю на дії влади на місцях, яка іноді не може пояснити жителям власних міст, чому розмір платіжки за комунальні послуги саме такий.

За її словами, близько 90% комунальних підприємств належать місцевій владі, а половина їх керівників є «фактично безпорадними» в управлінні підприємствами.

Він також пояснив, що чому українці повинні платити за газ, яким не користуються.

Як відомо, через додаткові платіжки за транспортування газу люди стоять у величезних чергах.

На днях заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив, що у лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично, тож додаткове звернення громадян не потрібне.

Сума в платіжці за розподіл газу залежить від спожитих обсягів.

За основу буде братися обсяг використаного палива за попередній період (на 2020 рік це час із 1 жовтня 2018-го до 30 вересня 2019-го), який ділиться на 12 і множиться на тариф місцевих операторів.

Джерело матеріала
loader
loader