Які продукти ні в якому разі не можна розігрівати
Які продукти ні в якому разі не можна розігрівати

Які продукти ні в якому разі не можна розігрівати

Мало хто щодня готує свіжий сніданок, обід і вечерю, найчастіше ми розігріваємо приготовлену напередодні їжу, однак деякі продукти при повторному нагріванні не тільки втрачають в якості, а й стають шкідливими.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на РБК.

Loading...

Куряче м’ясо – один з основних джерел тваринного білка в сучасному раціоні.

При цьому повторний розігрів курки змінює структуру білка і робить м’ясо важким для засвоєння.

Така їжа може стати причиною проблем з шлунково-кишковим трактом і підвищує ризик розвитку гастриту.

Звичайно, часник не розігрівають окремо від основного блюда.

Його використовують в якості добавки до супів і другого.

Ця рослина сімейства цибулевих відома своїми бактерицидними властивостями і підвищеним вмістом аллицина – речовини, що володіє протираковими властивостями.

При повторному розігріванні вже остиглого готового блюда властивості аллицина губляться, і часник стає не більше ніж добавкою.

Гриби – важка для засвоєння білкова їжа.

Через високий вміст хітину корисні речовини з них погано засвоюються, а самі гриби слабо перетравлюються в шлунку.

При повторному нагріванні змінюється білкова структура, що призводить до здуття і проблем з травленням.

Яйця містять близько 74% води, 12% білка, 1% вуглеводів і 12% жиру.

Також вони містять корисні мінеральні речовини, включаючи фосфор і кальцій.

Яйця насичують і стимулюють витрату калорій за рахунок енергетичних витрат на переварювання білка.

Але якщо готовий омлет або яєчню повторно розігрівати, це спровокує вироблення токсинів і призведе до харчових отруєнь.

Листові овочі.

Капусту, шпинат, салати і бурякове бадилля краще з’їдати свіжими або додавати до страви на останніх стадіях приготування.

Листові овочі містять багато вітамінів К, А, С, Е і групи В, які зникають в процесі термообробки.

Важливо враховувати, що в багатьох з них, в залежності від умов вирощування, містяться нітрати.

Самі по собі «свіжі» нітрати можуть бути безпечні для організму, але при нагріванні вони перетворюються в нітрозаміни.

Останні згубно впливають на шлункову ферментацію і травлення.

У буряку містяться амінокислоти (бетанин, валін, лізин, бетаїн), велика кількість клітковини і органічних кислот.

Цей продукт радять вживати при надмірній вазі і для очищення організму.

Бетаїн в складі буряка регулює жировий обмін, а фолієва кислота корисна для вагітних жінок.

Враховуйте, що бурякові блюда мають проносний ефект.

Розігрівати буряк повторно не можна, так як в ній містяться нітрити, які при повторному нагріванні перетворюються в нітрозаміни – канцерогенні сполуки.

Цей злак містить майже всі вітаміни групи В, а також кальцій, магній, натрій, фосфор і калій.

У поєднанні з крохмалями, які містяться в рисі, вітаміни В роблять шкіру здоровою, а регулярне вживання рисових страв допомагає вивести надлишки рідини з організму.

При всіх позитивних якостях, рис – це продукт, який краще з’їдати відразу.

Справа в тому, що він є живильним середовищем для розмноження бактерій, особливо якщо залишити готовий рис при кімнатній температурі.

Цей продукт готують і розігрівають досить часто.

При зберіганні готової картоплі в умовах кімнатної температури можуть розвинутися бактерії.

Надалі вони стають причиною ботулізму.

При повторному нагріванні розпадається крохмаль і зникають корисні речовини: розігріті страви з картоплі втрачають харчову цінність, смак, запах і структуру.

Раніше ми розповідали про продукти, які не можна вживати жінкам після 30 років.

Вони можуть провокувати зайву вагу і зіпсувати шкіру обличчя.

Також деякі продукти краще не їсти на борту літака.

Якщо ваш рейс триває менше 3 годин, поїжте перед посадкою, і відмовтеся від бортової їжі.

Теги за темою
продукти Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader