/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F10%2Fkuhnya-produkty-blyuda.jpg)
Які продукти ні в якому разі не можна розігрівати
Мало хто щодня готує свіжий сніданок, обід і вечерю, найчастіше ми розігріваємо приготовлену напередодні їжу, однак деякі продукти при повторному нагріванні не тільки втрачають в якості, а й стають шкідливими.
Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на РБК.
Loading...
Куряче м’ясо – один з основних джерел тваринного білка в сучасному раціоні.
При цьому повторний розігрів курки змінює структуру білка і робить м’ясо важким для засвоєння.
Така їжа може стати причиною проблем з шлунково-кишковим трактом і підвищує ризик розвитку гастриту.
Звичайно, часник не розігрівають окремо від основного блюда.
Його використовують в якості добавки до супів і другого.
Ця рослина сімейства цибулевих відома своїми бактерицидними властивостями і підвищеним вмістом аллицина – речовини, що володіє протираковими властивостями.
При повторному розігріванні вже остиглого готового блюда властивості аллицина губляться, і часник стає не більше ніж добавкою.
Гриби – важка для засвоєння білкова їжа.
Через високий вміст хітину корисні речовини з них погано засвоюються, а самі гриби слабо перетравлюються в шлунку.
При повторному нагріванні змінюється білкова структура, що призводить до здуття і проблем з травленням.
Яйця містять близько 74% води, 12% білка, 1% вуглеводів і 12% жиру.
Також вони містять корисні мінеральні речовини, включаючи фосфор і кальцій.
Яйця насичують і стимулюють витрату калорій за рахунок енергетичних витрат на переварювання білка.
Але якщо готовий омлет або яєчню повторно розігрівати, це спровокує вироблення токсинів і призведе до харчових отруєнь.
Листові овочі.
Капусту, шпинат, салати і бурякове бадилля краще з’їдати свіжими або додавати до страви на останніх стадіях приготування.
Листові овочі містять багато вітамінів К, А, С, Е і групи В, які зникають в процесі термообробки.
Важливо враховувати, що в багатьох з них, в залежності від умов вирощування, містяться нітрати.
Самі по собі «свіжі» нітрати можуть бути безпечні для організму, але при нагріванні вони перетворюються в нітрозаміни.
Останні згубно впливають на шлункову ферментацію і травлення.
У буряку містяться амінокислоти (бетанин, валін, лізин, бетаїн), велика кількість клітковини і органічних кислот.
Цей продукт радять вживати при надмірній вазі і для очищення організму.
Бетаїн в складі буряка регулює жировий обмін, а фолієва кислота корисна для вагітних жінок.
Враховуйте, що бурякові блюда мають проносний ефект.
Розігрівати буряк повторно не можна, так як в ній містяться нітрити, які при повторному нагріванні перетворюються в нітрозаміни – канцерогенні сполуки.
Цей злак містить майже всі вітаміни групи В, а також кальцій, магній, натрій, фосфор і калій.
У поєднанні з крохмалями, які містяться в рисі, вітаміни В роблять шкіру здоровою, а регулярне вживання рисових страв допомагає вивести надлишки рідини з організму.
При всіх позитивних якостях, рис – це продукт, який краще з’їдати відразу.
Справа в тому, що він є живильним середовищем для розмноження бактерій, особливо якщо залишити готовий рис при кімнатній температурі.
Цей продукт готують і розігрівають досить часто.
При зберіганні готової картоплі в умовах кімнатної температури можуть розвинутися бактерії.
Надалі вони стають причиною ботулізму.
При повторному нагріванні розпадається крохмаль і зникають корисні речовини: розігріті страви з картоплі втрачають харчову цінність, смак, запах і структуру.
Раніше ми розповідали про продукти, які не можна вживати жінкам після 30 років.
Вони можуть провокувати зайву вагу і зіпсувати шкіру обличчя.
Також деякі продукти краще не їсти на борту літака.
Якщо ваш рейс триває менше 3 годин, поїжте перед посадкою, і відмовтеся від бортової їжі.

