В Оман прилітав секретар Ради безпеки Росії, коли там був Зеленський, - розслідування
В Оман прилітав секретар Ради безпеки Росії, коли там був Зеленський, - розслідування

В Оман прилітав секретар Ради безпеки Росії, коли там був Зеленський, - розслідування

Офіс президента України.

ins{.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев приїжджав до міста Маскат в Омані, коли там перебував президент України Володимир Зеленський, повідомляють "Схеми".

Російський силовик-високопосадовець прилетів у ніч з 7 на 8 січня тим же чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN, який через добу доправив президента України з Маската в Київ.

Отримавши інформацію про пасажира з Москви від одного джерела, журналістам вдалось отримати її підтвердження і за допомогою іншого, не пов’язаного джерела – у базі даних про перетин кордону Російської Федерації.

Моніторинг російських новин за 8 січня, проведений журналістами, показав: того дня Патрушев у публічному просторі був відсутній.

"Довірений силовик Путіна, секретар Ради безпеки Росії летить саме до Оману і саме в той час, коли там відпочиває президент Зеленський.

Летить не державним бортом, а чартером, який складно прив’язати до конкретних осіб.

Саме цей чартер далі опиняється у розпорядженні президента Зеленського для термінового повернення в Київ, яке чомусь зрештою затрималось майже на добу", – йдеться у розслідуванні.

На прохання про коментар Офіс президента заявив: "Президент України Володимир Зеленський не знайомий, ніколи не спілкувався телефоном, не зустрічався і, відповідно, не обговорював жодних питань із секретарем Ради безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим".

Крім того, в ОП пригрозили "Схемам" судовим позовом.

У Раді безпеки Росії заявили, що ці питання може коментувати лише прес-секретар Патрушева.

В Офісі президента підтвердили, що Зеленський перебуває в Омані, куди він вирушив із сім'єю рейсовим літаком власним коштом.

Цього ж дня він зустрівся з міністром закордонних справ цієї країни Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою та обговорив торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader