/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2F1280px-carrots-905338-3BhzO2fA.jpg)
Чому і кому необхідно їсти моркву
Всім давно відомо, що більшу частину раціону харчування повинні займати овочі, адже в них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму.
І морква – не виняток.
Вона має унікальні властивості, про які відомо не всім.
Про це пише НАРОДНА ПРАВДА.
Loading...
Виявляється, що морква містить поліацетилен – органічну речовину, яка пригнічує розвиток ракових клітин в організмі.
Дослідження довели, що вживання цього овоча знижує ризик появи раку легенів і молочної залози.
Морква багата на бета-каротин, який впливає на зір.
Він захищає очі від таких захворювань, як дегенерація жовтої плями, глаукома та вікових катаракт.
До складу моркви входить альфа-каротин і лютеїн, які знижують рівень “шкідливого” холестерину.
Ці речовини запобігають розвитку інсульту.
А калій послаблює напругу в кровоносних судинах і артеріях, що, в свою чергу, допомагає збільшити кровоток.
Морква захищає печінку від дії навколишнього середовища.
Високий вміст вітаміну А в моркві дозволяє вимивати токсини з організму.
Цей овоч багатий на клітковину, яка позитивно впливає на травлення, запобігає запорам, а також захищає шлунок від різних захворювань.
Раніше НАРОДНА ПРАВДА писала, про користь овочів і фруктів під час схуднення, і кому і чому варто часто вживати буряк.

