Чому і кому необхідно їсти моркву
Чому і кому необхідно їсти моркву

Чому і кому необхідно їсти моркву

Всім давно відомо, що більшу частину раціону харчування повинні займати овочі, адже в них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму.

І морква – не виняток.

Вона має унікальні властивості, про які відомо не всім.

Про це пише НАРОДНА ПРАВДА.

Loading...

Виявляється, що морква містить поліацетилен – органічну речовину, яка пригнічує розвиток ракових клітин в організмі.

Дослідження довели, що вживання цього овоча знижує ризик появи раку легенів і молочної залози.

Морква багата на бета-каротин, який впливає на зір.

Він захищає очі від таких захворювань, як дегенерація жовтої плями, глаукома та вікових катаракт.

До складу моркви входить альфа-каротин і лютеїн, які знижують рівень “шкідливого” холестерину.

Ці речовини запобігають розвитку інсульту.

А калій послаблює напругу в кровоносних судинах і артеріях, що, в свою чергу, допомагає збільшити кровоток.

Морква захищає печінку від дії навколишнього середовища.

Високий вміст вітаміну А в моркві дозволяє вимивати токсини з організму.

Цей овоч багатий на клітковину, яка позитивно впливає на травлення, запобігає запорам, а також захищає шлунок від різних захворювань.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА писала, про користь овочів і фруктів під час схуднення, і кому і чому варто часто вживати буряк.

Теги за темою
Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader