В Україні зафіксовано різке падіння ВВП
В Україні зафіксовано різке падіння ВВП

В Україні зафіксовано різке падіння ВВП

ins{.

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в січні 2020 року скоротився на 0,5%.

Такі дані опублікував Департамент стратегічного планування і макроекономічного прогнозування Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

У відомстві зазначили, що з початку 2020 року майже всі види економічної діяльності, які формують динаміку зведеного індексу виробництва товарів та послуг за основними видами економічної діяльності (СІП), крім будівництва та внутрішньої торгівлі, продемонстрували скорочення виробництва.

В Україні зафіксовано різке падіння ВВП - Фото 1

ins{.

"Як результат, у січні 2020 року зменшення СІП склало 2,6% і, відповідно, скорочення ВВП оцінено на рівні 0,5%", - йдеться в документі.

В Україні зафіксовано різке падіння ВВП - Фото 2

За даними Мінекономіки, в 2020 році продовжиться реформування у всіх сферах економіки, модернізація промислового комплексу, активне оновлення інфраструктурних об'єктів.

"Дія факторів, які впливали на розвиток економіки в 2019 році, на тлі вже сформованих у попередніх періодах структурних дисбалансів і накопичених проблем, а також ризиків, пов'язаних з розповсюдженням коронавіруса (Covid-19) в світі, і можливе зниження темпів розвитку світової економіки, буде трохи стримувати зростання економіки в цілому, особливо в I кварталі року", - підсумували у відомстві.

Нпомним, раніше у Міністерстві економіки заявили, що уряд ставить перед собою мету збільшити ВВП країни на 40% за п'ять років.

Теги за темою
Економіка ВВП
Джерело матеріала
loader
loader