МЗС Малайзії прокоментувало наближення початку суду у справі MH17
МЗС Малайзії прокоментувало наближення початку суду у справі MH17

МЗС Малайзії прокоментувало наближення початку суду у справі MH17

7 березня.

Міністерство закордонних справ Малайзії зробило заяву у зв'язку з початком судових засідань в суді в Гаазі (Королівство Нідерланди) щодо перших чотирьох підозрюваних у справі збиття літака рейсу МН17 на Донбасі влітку 2014 року, передає УНН.

"Малайзія вітає початок судового розгляду стосовно чотирьох підозрюваних за фактом аварії рейсу MH17 Malaysia Airlines в Окружному суді Гааги, Нідерланди, 9 березня 2020 року.

Це є важливою віхою на шляху до встановлення істини і справедливості для жертв трагедії рейсу MH17", - повідомляється у коментарі.

У міністерстві заявили, що для Малайзії дуже важливий чесний і прозорий процес, заснований на верховенстві закону, для забезпечення справедливості.

"Початок судового процесу нагадує нам про цю нелюдську трагедію, у результаті якої загинули 298 осіб, у тому числі 43 пасажири з Малайзії і члени екіпажу рейсу MH17", - повідомляють в міністерстві, додаючи, що їх думки і молитви завжди з жертвами і їх скорботними сім'ями і близькими.

"Будучи членом Об'єднаної слідчої групи, Малайзія як і раніше віддана судовому процесу і розслідуванню.

Малайзія закликає всі держави в повній мірі співпрацювати зі слідством у відповідності з резолюцією 2166 (2014) Ради Безпеки ООН.

Малайзія буде уважно стежити за подальшим судовим розглядом", - сказано в заяві.

Теги за темою
МЗС України MH17
Джерело матеріала
loader
loader