/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F10%2Fmigren.jpg)
Медики назвали продукти, які викликають мігрень
Мігрень – дуже неприємний стан, під час весняних стрибків температур і різкої зміни погоди спровокувати головний біль можуть не тільки куріння і алкоголь, але і деякі продукти харчування.
Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Голос.
Loading...
«Під час різких змін погоди краще також обмежити каву і кавові напої.
Особливо, якщо ви схильні до підвищення тиску або атеросклерозу.
А ось для гіпотоніків (при зниженому тиску) кілька ковтків кави можуть стати найкращими ліками.
Так що, перш ніж щось зробити, слід з’ясувати показники на тонометрі», – пояснює лікар.
При цьому мігрень можуть викликати або посилювати деякі продукти.
Є навіть таке поняття, як «мігрень гурмана».
Тверді сорти сиру, шоколад, горіхи, какао, цитрусові, копчені продукти і деякі прянощі можуть викликати напад головного болю.
Коли погода нестабільна, лікарі рекомендують відмовитися від будь-якої «важкої» їжі, особливо гострої, копченої та жирної.
Намагайтеся не переїдати, тому що переповнений шлунок провокує підвищення серцебиття і скачки тиску.
Як показало дослідження, у людей, які страждають на мігрені, збільшується ймовірність інсультів, фібриляції передсердь, тромбів.
Висновки зроблені за підсумками аналізу даних близько 51 тисячі осіб з мігренню і приблизно 510 тисяч без мігрені.

