Закрити метро та міжміські перевезення – Зеленський дав завдання уряду
Закрити метро та міжміські перевезення – Зеленський дав завдання уряду

Закрити метро та міжміські перевезення – Зеленський дав завдання уряду

Президент Володимир Зеленський просить уряд з 18 березня зупинити міжміське та міжобласне сполучення і роботу метрополітенів.

Про це глава держави сказав у відеозверннені.ССьогодні ввечері відбудеться засідання уряду.

Закликаю Кабінет міністрів зробити наступне: з 00:01 17 березня заборонити приймати відвідувачів закладам культури, торгівельно-розважальним центрам, ресторанам, кафе, фітнес-центрам та іншим закладам харчування, розваг і послуг.

Ресторани та кафе зможуть продовжити роботу з приготування їжі, доставку якої громадяни зможуть замовити додому.

Міністерству інфраструктури з 12:00 18 березня заборонити залізничне, авіа- та автобусне міжміське та міжобласне пасажирське перевезення.

Заборонити роботу метрополітенів.

Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі до 10 осіб у маршрутних таксі і таксі і до 20 осіб у тролейбусах, автобусах і вагонах трамваїв.

Міністерству фінансів провести перемовини з Міжнародним валютним фондом та іншим міжнародними партнерами щодо надання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу.

Найближчим часом очікуємо від Національного банку, Міністерства фінансів, державних і комерційних банків програму кредитних канікул для малого і середнього бізнесу та концепцію податкових змін.

Громадяни, які отримують пенсію менше 5 000 гривень мають отримати доплату в розмірі 1 000 грн.

В областях, де були підтверджені випадки коронавірусної хвороби - Чернівецькій та Житомирській - запровадити режим надзвичайної ситуації з 17 березня", - сказав Зеенський.

Джерело матеріала
loader
loader