У Німеччині прокладуть 130-кілометрову мережу для постачання «зеленого» водню
У Німеччині прокладуть 130-кілометрову мережу для постачання «зеленого» водню

У Німеччині прокладуть 130-кілометрову мережу для постачання «зеленого» водню

У Німеччині прокладуть 130-кілометрову мережу "GET H2 Nukleus" для постачання «зеленого» водню підприємствам хімічної та нафтопереробної промисловості у федеральній землі Нижня Саксонія.

Проект з виробництва і постачання чистого палива реалізує транснаціональна нафтогазова компанія British Petroleum спільно з енергетичною компанією RWE та німецькою спеціалізованою хімічною компанією Evonik, які підписали угоду про наміри, передає renen.

Зелений водень буде виробляється електролізом з використанням електрики з поновлюваних джерел енергії.

Постачання електроенергії для електролізерів потужністю 100 МВт забезпечує RWE.

В рамках проекту планується переобладнати існуючі газопроводи від операторів Nowega і OGE під транспортування 100% водню, крім того Evonik побудує нові трубопроводи.

Використання зеленого водню підприємствами хімічної та нафтопереробної промисловості дозволить знизити їх вуглецевий слід.

«За аналогією з загальнодоступними електричними і газовими мережами, доступ до водневої мережі вперше буде відкритий для всіх виробників, торговців і споживачів на недискримінаційній основі, а ціноутворення буде прозорим, - заявляють у BP.

– Створення такої інфраструктури торує шлях до стійкої національної водневої економіки і технологічного лідерства Німеччини в цій галузі».

GET H2 Nukleus мають намір запустити в експлуатацію у кінці 2022 року.

Джерело матеріала
loader
loader