/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Fbbc092f94e1fcab0339b5ccbb87198c9-300225-xCa6TqAg.jpg)
Дієтологи розповіли, як підвищити імунітет у боротьбі з COVID-19
Їжа може стати серйозним помічником в справі боротьби з коронавірусом Сovid-19, але щоб цей союзник був найбільш ефективним, важливо знати, як правильно готувати їжу і що варто додати в свій раціон.
Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, посилаючись на інформацію дієтологів РІА Новини на своєму Telegram-каналі.
Loading...
На тлі поширення пандемії коронавірусу, дієтологи рекомендують, в першу чергу, збагатити своє щоденне меню овочами, зеленню і фруктами.
Так само вони порадили, як правильно готувати каші з різних круп, що б вони були максимально корисні для організму і зміцнили імунітет людини.
Ось три головні поради, як скласти лікувальне, корисне меню:.
Виключити з раціону промислово перероблені продукти в консервах.
Бо у них немає поживної цінності.
Варто звести до мінімуму споживання цукру, який негативно впливає на проникність судинної стінки, і сприяє зростанню бактерій.
Крупи необхідно витримати у воді 4-6 годин, щоб пройшла їх ферментація.
Це підвищить їх засвоєння і звільнить їх від фитиновой кислоти, яка не дає засвоюватися важливим мікроелементам.
З ферментованих продуктів також дуже корисні мочені яблука без оцту і квашена капуста.
В раціоні повинно бути достатньо білка, вітамінів (А, В, С) з різних груп продуктів, мікроелементи, у тому числі цинк, який є в зернових, морепродуктах, м’ясі птиці.
Нагадуємо, що ранковий прийом їжі потрібен для того, щоб поповнити сили організму після нічного сну, розбудити в ньому обмінні процеси і отримати енергію перед робочим днем.

