У Китаї короновірус заморозить вітрові станції загальною потужністю 2ГВт
У Китаї короновірус заморозить вітрові станції загальною потужністю 2ГВт

У Китаї короновірус заморозить вітрові станції загальною потужністю 2ГВт

У 2020 році спалах коронавірусу (Covid-19) заморозить будівництво вітроелектростанцій загальною потужністю 2ГВт.

Про це йдеться у прогнозі Міжнародного валютного фонду, передає energosmi.

Передбачається, що у 2020 році Китай введе в експлуатацію ВЕС загальною потужністю близько 24 ГВт.

Очікується, що епідемія коронавірусу порушить поставки сировини і компонентів у країни за межами Китаю.

Зупинка виробництва і проблеми з поставками і логістикою, ймовірно, створять затримки виконання замовлень у першому і другому кварталах.

За даними Національної енергетичної адміністрації Китаю, з 10 лютого відновили виробництво найбільші китайські виробники оригінального устаткування для турбін (OEMs), такі як Goldwind, Envision, Mingyang, Shanghai Electric, три іноземних виробника турбін Vestas, Siemens Gamesa і GE Renewable Energy і великі виробники компонентів, включаючи NGC, Winergy, ZF Wind Power, Yongji і Vertiv.

Однак через карантин об'єкти ще не працюють на повну потужність.

У другій половині 2020 року встановлення наземних вітрових електростанцій, очевидно, збільшиться для часткової компенсації збитків, понесених у першому півріччі.

Міжнародний валютний фонд знизив свої прогнози зростання для Китаю на 0,4% -5,6%, але також попередив, що він може додатково переглянути свої цифри, враховуючи тривалість і масштаби впливу коронавірусу.

Очікується, що пандемія Covid - 19 вплине на попит на електроенергію та виробництво електроенергії в країні.

Відновлювані джерела енергії, ймовірно, будуть нижчими в результаті припинення виробничої та будівельної діяльності в першому кварталі 2020 року.

Китай має найбільшу встановлену вітроенергетичну потужність, реєструючи більше 230ГВт і вносячи внесок більш ніж в 35% глобальних установок.

Спалах коронавірусу вплине на загальний ланцюжок поставок вітроенергетичного обладнання і установки ВЕС не тільки в Китаї, але і в усьому світі, головним чином у США та інших країнах, які сильно залежать від китайської сировини і компонентів.

США, з більш ніж 100 ГВт вітроенергетики в значній мірі залежать від деталей вітряних турбін з Китаю.

Затримки виробництва у першому кварталі через Китайський Новий рік укупі зі спалахом коронавірусу погіршать ситуацію для американських розробників, які будуть змушені шукати альтернативні джерела поставок.

В цілому більше 5 ГВт вітроенергетичних установок, призначених для початку комерційної експлуатації у 2020 році, потрапили до розряду "схильних до ризику".

Згідно з останньою доповіддю General Electric (GE) про коронавірус, компанія має близько 18 000 співробітників у Китаї.

На частку Китаю припадає майже 9% річної виручки промислового сегмента компанії.

GE відновила свою діяльність на скорочених потужностях.

За оцінками, це вплине на вільні грошові потоки компанії у розмірі $300-500 млн і $200-300 млн на її рентабельність у першому кварталі 2020 року.

Ще занадто рано оцінювати фактичні наслідки спалаху коронавірусу, які, ймовірно, погіршиться в найближчі місяці, якщо ситуація не буде взята під контроль.

Інші іноземні компанії, що мають виробничі потужності в Китаї, відчувають нестачу робочої сили і сировини, комплектуючих і матеріально-технічної підтримки, необхідної для функціонування і виконання своїх зобов'язань з постачання.

Джерело матеріала
loader
loader