Хліб дорожчає: виробники пояснили, як стримати ціну
Хліб дорожчає: виробники пояснили, як стримати ціну

Хліб дорожчає: виробники пояснили, як стримати ціну

Хлібобулочні вироби подорожчали на 15-20%, попит на них зріс на 40%, пояснюють виробники хліба.

Щоб стримати зростання ціни, потрібно тимчасово заборонити продавати за кордон українську зернову продукцію продовольчої групи в обсягах, які необхідні для забезпечення потреб внутрішнього ринку, йдеться у листі Асоціації "Борошномели України" та Всеукраїнської асоціації пекарів до президента."Через зростання попиту на зовнішніх ринках та сезонні фактори зростають ціни на продовольчу пшеницю.

Оскільки борошно у собівартості хліба складає понад 40%, то й підвищення ціни на 15-20% є майже доконаним фактом", - пояснюють борошномели.

т продовольчої пшениці з Держрезерву та Аграрного Фонду, щоб забезпечити внутрішню переробку та реалізацію на внутрішньому ринку.

Це дозволить виробити близько 128 тис.

т борошна.

Завдяки такому кроку вдасться уникнути ажіотажного зростання цін на внутрішньому ринку, кажуть у міністерстві.У мережі супермаркетів "АТБ" в умовах карантину найбільше зросли ціни на овочі борщового набору - картоплю, капусту, цибулю, моркву.

Позиції подорожчали на 35-128%.

Цукор зріс на 8%, макаронні вироби - на 9,5%, пшенична крупа - на 11%.

Гречка подорожчала на 51%.

Борошно додало в ціні 5%, а яйця - 6%.

Джерело матеріала
loader
loader