Ляшко пообіцяв назвати українцям препарати для лікування коронавірусу
Ляшко пообіцяв назвати українцям препарати для лікування коронавірусу

Ляшко пообіцяв назвати українцям препарати для лікування коронавірусу

У МОЗ пообіцяли найближчим часом опублікувати рекомендовані дози та клінічні показання препаратів, що застосовуються для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Loading...

Про це в середу, 1 квітня повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ )по сей день не оприлюднила рекомендації щодо специфічної терапії коронавірусної хвороби.

Застосовуються лише локальні протоколи, що діють в окремих країнах.

Вони передбачають застосування препаратів, що володіють доказовою базою для лікування інших хвороб, наприклад, малярії або ВІЛ”, – заявив Ляшко.

“Комбінація цих препаратів у певних клінічних станах може бути допущена для лікування коронавірусної хвороби “, – додав заступник міністра МОЗ.

За його словами, зараз можливі схеми лікування пацієнтів з коронавірусом обговорюються у спеціально створеній експертній групі, до якої увійшли вчені, клініцисти і лікарі-практики.

“Ми наразі ведемо переговори з виробниками препаратів, і як тільки будуть розроблені тимчасові протоколи лікування, препаратами будуть забезпечені всі, хто цього потребує”, – сказав головний санлікар країни.

Ляшко уточнив, що за законом допомогу хворим з інфекційними захворюваннями в комунальних установах охорони здоров’я має надаватися безкоштовно.

“…На 1 квітня… система охорони здоров’я заробила в іншому режимі.

Національна служба здоров’я України передбачила спеціальний тариф, який буде виплачувати установам охорони здоров’я, які надають допомогу хворим Covid-19”, – сказав Ляшко.

Відомо, що станом на 1 квітня в нашій країні зафіксовано 669 випадків захворювання коронавірус, 17 з них – летальні, 10 осіб одужали.

Також нещодавно в МОЗ повідомили, що вважають недоцільним запроваджувати масове експрес-тестування на COVID-19.

Тестувати слід тільки тих, у кого є підозра на коронавірус, або якщо така необхідність є на думку сімейного лікаря.

Крім цього, напередодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що карантин в Україні через пандемію коронавірусу Covid-19 може бути продовжений до другої половини травня.

Теги за темою
Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader