РФ намагається тиснути на учасників "нормандського формату", - Кулеба
РФ намагається тиснути на учасників "нормандського формату", - Кулеба

РФ намагається тиснути на учасників "нормандського формату", - Кулеба

ins{.

Зроблені вчора і сьогодні коментарі російських офіційних осіб та міністерства закордонних справ мають на меті здійснення певного тиску на Німеччину і Францію як учасників "Нормандського формату".

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Facebook.

"Схоже, зроблені вчора і сьогодні упереджені і тенденційні коментарі російських офіційних осіб, а також їх Міністерства закордонних справ, мають метою здійснення певного тиску на Німеччину і Францію як учасників "Нормандського формату", — написав міністр.

До того ж, за його словами, ці коментарі "як і багато інші російські коментарі" містять:.

- суттєві неточності, які спотворюють узгоджений, поки що, статус-кво;.

- відверто неправдиві пасажі на адресу України, які не відповідають дійсності.

Кулеба підкріпив свою позицію наступними аргументами.

Не існує в сформованій практиці консультацій в Мінську жодного прямого „діалогу Києва та Донбасу", від якого будь-який учасник, включаючи Берлін і Париж, „можуть відхилитися у виконанні".

Є тільки абсолютно прозорі домовленості в рамках єдиного Мінського процесу і Тристоронньої контактної групи, в яку входять України (сторона, яка захищається), ОБСЄ (посередник) та Російська Федерація (агресор)", — підкреслив він.

Глава МЗС закликав російських колег дотримуватися виключно наявної зараз практики і використовувати мову Мінських угод.

Ні сьогодні, ні вчора, ні в будь-який інший проміжок часу в Україні не "відбувається погіршення ситуації з правами людини", — підкреслив він.

У той же час, нагадав Кулеба, іноземні партнери і російські дипломати чудово знають, що такі порушення чітко зафіксовані представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово підконтрольних територіях в Донецькій та Луганській областях України.

Проте в цьому немає ніяких спроб політизації, а є тільки суворе дотримання загальноприйнятих зараз заходів безпеки і здорового глузду", — додав міністр.

Теги за темою
Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader