/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F01%2Fkapusta.jpg)
Назвали дешевий овоч для надійного захисту від раку
Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
Згідно з деякими з науковими дослідженнями, капуста здатна захищати організм людини від раку.
Крім того, вона просто містить багато вітамінів і мікроелементів.
Про це розповідає журнал “Жіночий світ”.
Loading...
Поштовхом для такого дослідження послужив так званий польський парадокс.
Суть парадоксу в тому, що за непідтвердженими даними у Польщі рак грудей у жінок зустрічається набагато менше, ніж в США.
Тільки при переїзді у Сполучні Штати польки потрапляють в такий же відсоток хворих, як і місцеві жінки.
Це пов’язують з тим, що в Польщі вживають квашену капусту, а в США цей продукт взагалі заборонений до продажу.
Популярні новини зараз.
В Україні автоматично припинятимуть виплату пенсії: кого це торкнеться.
Виплата українцям пенсій за квітень: важливе пояснення.
Названо групу крові, власників якої вбиває коронавірус.
Офіційних публікацій на цю тему немає, проте заперечувати корисні властивості капусти не можна.
Так, в капустяному листі містяться глюкозинолати, які можуть знешкоджувати токсичні сполуки в печінці, а ще блокувати злоякісні клітини.
Таким чином можна говорити про те, що капуста здатна запобігати деякі онкологічні захворювання, в тому числі й рак грудей.
Крім раку грудей капуста перешкоджає розвитку раку в легенях, сечовому міхурі, товстій кишці і в багатьох інших органах.
Крім того капуста благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт уцілому.
Завдяки своїй взаємодії з бактерією хелікобактер капуста захищає від виразки і раку шлунка.
Також вона пов’язує жовчні кислоти в кишечнику і виводить їх.
До всього цього варто ще додати вітаміни і антиоксиданти, яких у капусті величезна кількість.
Так, в 100 грамах капусти міститься денна норма вітамінів К і С, багато фолієвої кислоти, яка дуже корисна для жінок, і найважливіші Омега-3 кислоти.
Всі ці компоненти сприятливо позначаються на серцево-судинній системі і надають захисний ефект щодо діабету другого типу.
На окрему увагу заслуговує квашена капуста – це не просто соління, а продукт бродіння, в якому виникають нові хімічні компоненти.
Саме вони надають антибактеріальну і антиракова дію.
Ці сполуки можуть перешкоджати переродження клітин і руйнувати канцерогени.
Тож користь квашеної капусти для організму просто величезна, що і доведено традиційною медициною.
Крім того, сік квашеної капусти знижує рівень цукру в крові.
До того ж вона корисна для роботи шлунка, виводить з нього поганий холестерин.
Раніше “НАРОДНА ПРАВДА” розповідала, що свіжі салати з гарбузом відмінно впливають на роботу печінки і очищають її.
Також відзначимо користь цибулі і часнику, які мають потужний вплив на організм і також здатні захистити від раку.

