Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
19 квітня в Україні будуть відзначати Воскресіння Христове – одне з найважливіших православних свят.
У цей день закінчується Великий піст, християни збираються у родинному колі, накривають багаті столи на чолі яких завжди стоїть паска.
Loading...
НАРОДНА ПРАВДА пропонує прості рецепти паски, які легко приготувати вдома.
Класичний рецепт.
8-10 яєць;.
0,5 л молока;.
75 г свіжих або 10-15 г сухих дріжджів;.
150 г вершкового масла;.
500 г цукру;.
1 пакетик ванільного цукру;.
9 склянок борошна;.
1,5 ч.
солі без верху.
Процес приготування:.
Опара – розвести дріжджі в теплому молоці, додати 1 столову ложку цукру і 2 склянки борошна.
Перемішати суміш до консистенції густої сметани і поставити підніматися в тепле місце.
Опара повинна збільшитися приблизно у три рази.
Розтерти яйця з цукром і сіллю, додати до опарі і перемішати.
Додати борошно і замісити некруте тісто.
Накрити його і залишити в теплому місці.
Коли об’єм тіста збільшиться у 2-3 рази, розтопити масло на водяній бані, додати в нього ваніль і ввести у тісто.
Ще раз гарненько вимісити і дати трохи підійти.
Форми для випічки змастити маслом.
Тісто потрібно відривати шматочками і наповнювати форму тільки наполовину.
Накрити форми рушником і дати підійти до країв.
Поставити в духовку і випікати 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Перевірити готовність паски можна за допомогою дерев’яної палички.
Прикрасити готовий виріб можна традиційною білковою або шоколадною глазур’ю.
Дієтична сирна паска для тих, хто худне:.
Сухий сир будь-якої жирності – 500 грам;.
Сметана 15% – 200 грам;.
Ряжанка 4% – 100 мл;.
Мед або цукор – 4 столові ложки;.
Будь-які сухофрукти;.
Цедра лимона;.
Ванільний екстракт або ванілін.
Спосіб приготування:.
Сухофрукти замочити в окропі.
Коли ягоди розбухнуть, нарізати дрібними шматочками.
Сир протерти через сито.
Додати сметану, мед, ряжанку, ванільний екстракт, цедру лимона на тертці і сухофрукти.
Форму для паски перевернути, вистелити харчовою плівкою або марлею.
Викласти в неї сирну суміш.
Форму поставити в миску, куди буде стікати рідина.
Зверху притиснути пресом і поставити в холодильник на 12 годин.
Прибрати краю плівки, перевернути і прикрасити за смаком.
Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що Українська співачка Тіна Кароль поділилася рецептом сирної паски, що дістався їй від мами.
Також читайте як пофарбувати крашанки натуральними фарбами.