Генерал-майор СБУ Шайтанов, якого підозрюють у держзраді, планував вбити Авакова — Антон Геращенко
Генерал-майор СБУ Шайтанов, якого підозрюють у держзраді, планував вбити Авакова — Антон Геращенко

Генерал-майор СБУ Шайтанов, якого підозрюють у держзраді, планував вбити Авакова — Антон Геращенко

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що генерал-майор СБУ, якого підозрюють в державній зраді, планував замах на голову МВС Арсена Авакова. Про це Геращенко повідомив в ефірі ТК "Україна-24"

Так, крім замаху на добровольця Адама Осмаєва, Валерій Шайтанов планував замах і на чинного міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Я сьогодні вранці розмовляв з міністром внутрішніх справ. Він сказав, що так, дійсно, Служба безпеки та її оперативні канали передавали нам, що генерал-майор Шайтанов, крім замаху на Адама Осмаєва працював і над тим, щоб організувати замах на міністра внутрішніх справ", — сказав заступник голови МВС.

За словами Антона Геращенка, затриманий генерал-майор СБУ напряму контактував із співробітниками ФСБ Росії.

"Виїжджав для цього в закордонні відрядження, але наші європейські та американські колеги контролюють ситуацію з російськими агентами, вони передали інформацію СБУ про те, що генерал СБУ має дивні зв`язки і контакти з російськими розвідниками", — сказав він.

Після цього Служба безпеки України почала стежити за Шайтановим і викрила його.

Як відомо, генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов був затриманий 14 квітня. Слідство встановило, що Шайтанов під псевдонімом "Бобиль" контактував з полковником російської ФСБ. За завданням росіян, він готував замах на вбивство добровольця Адама Осмаєва, передавав до ФСБ дані про таємні операції в зоні проведення ООС та задіяних в них співробітників, діяльність розвідки та контррозвідки, вербував старших офіцерів спеціальних і розвідувальних органів для роботи на ФСБ.

Подробиці про діяльність зрадника читайте у матеріалі: Хто такий Валерій Шайтанов і чому це найгучніше викриття в історії незалежності. 

Джерело матеріала
loader
loader