Зеленський: Я впевнений, що ми закінчимо війну до кінця мого строку повноважень
Зеленський: Я впевнений, що ми закінчимо війну до кінця мого строку повноважень

Зеленський: Я впевнений, що ми закінчимо війну до кінця мого строку повноважень

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що до кінця його каденції війна на Донбасі закінчиться. Про це він заявив в інтерв'ю, присвяченому підсумкам року його перебування на посаді президента України. 

"Перший крок – ми повернули полонених. Розморозили "нормандську зустріч", за кілька років – це другий крок, дуже важливий, тому якщо немає майданчика, на якому можна домовитися про закінчення війни, то ти ніяк її не закінчиш. Я впевнений в тому, що за мою каденцію ми закінчимо цю війну. Я говорив, що я готовий чекати один рік, готовий працювати один рік, якщо не буде працювати мінський процес, то ми будемо міняти тактику. Ми до цього готові – рік ще не пройшов. Ми дійсно тиснемо на всіх – і на росіян, і на європейців. Раніше в Мінську зустрічалися раз, два на місяць або раз на три місяці, а зараз щотижня є відеозустріч мінської групи. Тобто ми прискорили цей процес. Після кожної мінської зустрічі має бути папір, що ми про щось домовилися і крок вперед ми зробили. "Нормандська зустріч" була складною зустріччю на вищому рівні, але ж ніхто країну не здав. Нічого такого не підписано. Мені здається, що ми вийшли з дуже непоганими результатами. Не обірвався цей діалог", - розповів президент.

"Часткові перемоги, напевно, є, але будемо чекати повний результат, коли дійсно ми повернемо наші території в Україну. Потрібно ще трохи часу", - підкреслив він.

Нагадаємо, наступні президентські вибори пройдуть в Україні у 2024 році.

Теги за темою
Володимир Зеленський Донбас Війна на Донбасі ТКГ
Джерело матеріала
loader
loader