На посаду заступника міністра фінансів претендує Василь Цушко
На посаду заступника міністра фінансів претендує Василь Цушко

На посаду заступника міністра фінансів претендує Василь Цушко

Заступник голови Соціалістичної партії Олександра Мороза" Василь Цушко подав електронну декларацію, як кандидат на посаду заступника міністра фінансів. Документ опублікований на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК).

Згідно з декларацією, за минулий рік він отримав 8 178 грн зарплати в компанії "Українська сировина" і більше ніде не працював. Також він отримав 1 042 грн доходу від надання власного майна в оренду.

У власності політика перебувають земельні ділянки площею 26,3 тис. кв. м в Одеській області та 1,2 тис. кв. м в Київській області. Василь Цушко також задекларував квартиру в Києві площею 115 кв. м, яка записана на його дружину Людмилу Іванівну. У документі також зазначено, що він володіє автомобілем Infiniti FX35 200 року випуску.

Як відомо, Василь Цушко з 1994 по 2006 рік був депутатом Верховної Ради і членом парламентського комітету з фінансів і банківської діяльності. У 2006 році він змістив Юрія Луценка на посаді міністра внутрішніх справ і очолив відомство. 11 березня 2010 року Василь Цушко був призначений на посаду міністра економіки в новому уряді Миколи Азарова, а 17 грудня цього ж року він зайняв посаду голови Антимонопольного комітету України, яким керував до 2014 року.

1 квітня 2014 він був зареєстрований кандидатом на позачергових виборах президента України шляхом самовисування, але через півтора місяця, 22 травня, відмовився від подальшої участі у виборах.

Джерело матеріала
loader
loader