Кабмін затвердив тарифи на лікування заражених коронавірусом
Кабмін затвердив тарифи на лікування заражених коронавірусом

Кабмін затвердив тарифи на лікування заражених коронавірусом

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю затвердив тарифи на лікування заражених коронавірусом. Про це повідомив у Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

Проголосоване рішення, зокрема, дасть змогу розпочати виплачувати надбавки у 300% медикам, які працюють із пацієнтами з Covid-19.

Як зазначив голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов, Кабмін цією постановою визначає правила та умови, за якими медики будуть отримувати підвищені зарплати, а заклади охорони здоров’я - оплату послуг через Національну службу здоров’я України.

"Цією постановою ми визначили порядок додаткових виплат працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300% зарплати, а також порядок забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними засобами", - заявив Степанов.

Закупівля послуг планується з урахуванням можливості закладів надавати пацієнтам якісну медичну допомогу за наступними пакетами:

- стаціонарна допомога пацієнтам з Covid-19;

- екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою та встановленим захворюванням Covid-19;

- медична допомога, яка надається мобільними медичними бригадами, що створені для реагування на коронавірусну хворобу Covid-19;

- стаціонарна медична допомога при Covid-19, яка надається окремими закладами охорони здоров'я протягом квітня 2020 року.

Нагадаємо, що Кабмін представив план виходу з карантину, який складається з 5 етапів. Стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації.

Теги за темою
Коронавірус в Україні епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader